Op reis gaan na een relatiebreuk

Op reis gaan na een relatiebreuk, voor- en nadelen.

Je heb niet zo lang geleden een relatiebreuk achter de rug en overweegt op reis te gaan. En relatiebreuk verwerken kan op veel manieren. Is dat verstandig een groepsvakantie, single groepsreis of alleenstaanden reis te boeken en wat zijn de voor- en nadelen? Welke mogelijkheden zijn er als je een alleenstaanden reis wilt boeken? In deze blog wat afwegingen en informatie.

Vakantiehuis Veluwe te koop


Voor iedereen anders

Of het verstandig is om kort na een relatiebreuk een vakantie te boeken en alleen op reis te gaan, is voor ieder persoon anders. Een relatiebreuk kan heftig zijn en grote emotionele en praktische gevolgen hebben. Zeker als er emotionele en / of financiële afhankelijkheid was. Toch reageert iedereen anders op zo een breuk. En zal ook de manier van de verwerking van een echtscheiding of relatiebreuk anders zijn. De één heeft behoefte aan rust en alleen zijn terwijl de ander graag zoveel mogelijk met vrienden of familie wil praten. Wat die laatste groep betreft, een single groepsreis is er voor gelijkgestemden en zou best wel eens een goed idee kunnen zijn om aan deel te gaan nemen. Temeer omdat je daar veel meer alleenstaanden met een rugzakje zult ontmoeten.


samen eten op reis

Eenoudergezinnen

Indien je één of meer kinderen hebt en net een echtscheiding of relatiebreuk achter de rug hebt, sta je waarschijnlijk niet te springen om een vakantie te boeken. Je hebt veel te verwerken en de kinderen vragen juist nu extra aandacht. Of het nu een vechtscheiding was of in gezamenlijk overleg. Een scheiding waar ook kinderen bij betrokken zijn, is pijnlijk voor iedereen en zelfs bij co-ouderschap. Het kan dan een goed idee zijn om er als alleenstaande vader of moeder een aantal dagen als eenoudergezin tussen uit te gaan en een eenoudervakantie te boeken. Je leest hier wat een eenouder gezin vakantie is.


landal eenouder banner

Voor de kinderen

Met name voor de kinderen kan een georganiseerde 1 ouder vakantie een goed idee zijn. Tijdens zo een een ouder vakantie worden er allerlei activiteiten voor de kids georganiseerd. Ze worden op een hele leuke manier bezig gehouden. Misschien nog wel belangrijker. Ze ontmoeten er kinderen uit andere een oude gezinnen. Hieronder ook 1 ouder gezinnen waarbij de ouders nog niet zo lang geleden uit elkaar zijn gegaan. Kinderen moeten hete ook emotioneel verwerken als ouders uit elkaar gaan. Door met andere kinderen in bijna dezelfde situatie te kunnen spelen en praten, kan die verwerking wat eenvoudiger gaan en komen ze tot de conclusie dat ze niet de enige kinderen zijn uit een ouder gezinnen.


tui single reizen jongeren banner

eenoudervakantie plezier op het strand

Relaxen in een wellness resort

Wellness reizen zijn bij uitstek geschikt om te relaxen en te onthaasten. Ze zijn zijn geschikt om te boeken naar een relatiebreuk want het bezoek aan een Spa, sauna, Hammam of Turks Stoombad kan helend en relativerend werken. Je kunt als alleenstaande een compleet verzorgde wellness reis boeken, bijvoorbeeld via Spa Dreams of Puur en Kuur. Je kunt voor en korte wellness break ook denken aan het boeken van een hotel aan zee met spa en binnenzwembad en je tijdens je verblijf laten masseren door een ervaren masseur. Ontspanningsmassages zijn natuurlijk ook op compleet verzorgde wellness reizen mogelijk.


All inclusive

Misschien ga jij na een relatiebreuk liever alleen op reis maar dan wel zo compleet verzorgd als mogelijk. Wij adviseren je dan eens te kijken naar all inclusive vakanties op all inclusive basis. Bij dit type luxe en volledig verzorgde reizen is doorgaans alles inbegrepen. Denk bij en verre all inclusive reis aan vliegtickets, transfers, overnachtingen in resorts of hotels en onbeperkt eten en drinken. Populaire bestemmingen voor all inclusive reizen voor volwassenen zijn onder andere Spanje, Griekenland, Turkije, Portugal en Italië.


wellness reizen

Adults only hotels en resorts

Je hebt na een relatiebreuk mogelijk behoefte aan rust tijdens je vakantie en geen behoefte aan het gezelschap van gezinnen met huilende baby’s of gillende kinderen. Je hebt wel behoefte aan een vakantie die zoveel mogelijk ontzorgd is. Dan is het boeken van een Adults Only All Inclusive vakantie wellicht een goed idee. Je verblijft dan op all inclusive basis in een hotel of resort alleen voor volwassenen. Enkele voorbeelden van geschikte Adults Only resorts zijn:

Dit zijn slechts 3 mogelijkheden van aan te bevelen all inclusive resort Adults Only. Een compleet overzicht van Adults Only Resorts vind je hier.


Estivant wintersport voor singles