Alleen op reis gaan, mogelijkheden en tips

Wie alleen op reis wil gaan, of juist niet alleen, vindt op deze pagina veel tips en mogelijkheden. Zowel voor alleenstaande reizen, groepsreizen als single reizen. Ook als je duurzaam op vakantie wilt gaan.
Boek bijvoorbeeld een wandel single weekend bij TUI.  Geniet van fijne wandelingen, comfortabel overnachten en het prettige gezelschap van andere singles.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Wandelvakantie groepsreizen alleenstaanden

Wandelvakantie boeken maar niet alleen op reis?
Vind hier meer wandelvakanties singles.


Wat betekent alleen op reis gaan voor jou?

Voor de één is alleen op reis gaan het einde, voor anderen een gruwel. Daarom vind je hier informatie over de mogelijkheden om helemaal alleen erop uit te gaan of juist met het gezelschap van anderen. Een verre alleenstaande reis boeken bijvoorbeeld. Maar dan wel een single groepsreis. Voor singles, alleenstaanden zonder levenspartner, zijn de zogenaamde single reizen wellicht een uit komst. Bij een single reis ga je niet alleen op reis maar in het gezelschap van andere alleenstaande singles.
Kortom, of je nu alleen op reis wilt of juist de gezelschap van een groep zoekt, hier vind je alle mogelijkheden.


natuurlijkreizen singles

Alleen op reis en inschrijven op georganiseerde stedentrip

Als je echt alleen op reis wilt en tegelijkertijd cultuur wilt snuiven, is het deelnemen aan een georganiseerde alleenstaanden citytrip wellicht iets voor jou. Het principe is heel simpel en transparant. Je schrijft je in op één van de georganiseerde stedentrips en laat je leiden door de reisleider die je van alles over de stad vertelt waar de stedentrip naar georganiseerd is.  Zo een stedentrip kan een dag, weekend of langer zijn. Je hebt luxe stedentrips ( met overnachting in een luxe hotel zoals wellness hotel ) of goedkope stedentrips.
Als de stedentrip langer dan een dag is, zitten de overnachtingen en ontbijten bijna altijd in het arrangement.

single reis weekend stedentrip

Lunches en diners zitten vaak niet in de geboekte stedentrip.  Een georganiseerde stedentrip is ideaal voor wie alleen op reis wilt gaan en toch ook mensen om zich heen wil hebben. Je kunt je inschrijven op meer dan honderd stedentrips zoals Barcelona, Londen, Valencia of Rome. Je hebt ook stedentrips voor alleenstaanden van 40+, 50+, 55+ en 60 plus.  Hieronder vind je reisorganisaties waarbij je als alleengaande of alleenstaande een georganiseerde en goedkope stedentrip kunt boeken. Ook met overnachting in een wellness hotel.

Georganiseerde en goedkope stedentrips

puur en kuur single wellness banner

Groepsreizen en rondreizen

Groepsreizen en rondreizen zijn ideaal voor mensen die alleen op reis willen gaan en zich willen aansluiten bij een groep. Je kunt je als alleenstaande inschrijven op een groepsreis of rondreis binnen Europa, bijvoorbeeld binnen Griekenland, Portugal of Noorwegen maar ook kiezen voor een verre reis met een groep, denk aan Indonesië, Thailand, Australië of Mexico. Als je je als alleenstaande inschrijft op een groepsreis of rondreis, is het belangrijk dat je aansluiting hebt binnen de groep.


Shoestring single reizen banner

Let daarom op minimaal de leeftijdsopbouw van de groep en de interesses. Dat maakt het alleen reizen binnen een groepsreis of rondreis een stuk prettiger.

Groepsreizen voor mensen die alleen op reis willen

Groepsreizen voor mensen die met andere alleenstaanden op reis willen


selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Single reizen

Single reizen zijn georganiseerde reizen voor singles. Voor wie alleen is en het leuk vindt om met andere singles op reis te gaan. Er zijn vele soorten singe reizen en voor alle jaargetijden. Neem als alleenstaande bijvoorbeeld deel aan een single fiets- of wandel vakantie, ski vakantie, zeilvakantie of strandvakantie. Het kenmerk van een singlereis is dat er alleen singles mee gaan. Als je geen single bent en alleen op reis wilt, is een single reis dus niet geschikt. Single reizen worden meestal georganiseerd voor groepen van bepaalde leeftijden.. Zo zijn er single reizen voor jongeren, 55 plussers en 30 tot 40-ers. Als je alleen bent en het leuk vind om andere singles te ontmoeten, is deelname aan een single reis ideaal.

tui single reizen jongeren banner


Alleen op reis met een singlereis

djoser rondreizen banner

Alleenstaande wellness reizen

Voor diegenen die alleenstaand zijn en van wellness houden, zijn wellness reizen ideaal. Je kunt ook alleen op reis gaan en van een welness vakantie genieten. Bij een georganiseerde wellness reis zoals wellness weekend of wellness vakantie, is meestal alles voor je geregeld behalve het vervoer naar je wellness hotel of retreat. Je kunt gebruik maken van de sauna’s, baden, spa en al het andere wat aanwezig is. Je hebt ook wellness | spa hotels met beauty arrangementen en hotels met fitness ruimten. Je kunt een wellness vakantie zo luxe maken als je zelf wilt. Boek bijvoorbeeld een verwen arrangement met lichaams massages en beautybehandelingen en geniet van een echte schoonheids- en relax vakantie.

wellness reizen

Je kunt als je alleen een dagje op reis wilt, ook gewoon een losse sauna of wellness weekend boeken. Aan jou de keuze. Wellness en alleen op reis gaan, prima idee.


Wellness vakanties, alleen of samen op reis

Spadreams wellness banner

Tips alleen op reis gaan

Alleen op reis? wij hebben een aantal tips op een rij gezet. Er zijn vakantielanden die je gezien moet hebben.

Schotland

Nooit in Schotland geweest?? Dan moet je eens een georganiseerde rondreis Schotland boeken. Wilde natuur, gezellige pubs, mooie steden. Je kunt in Schotland heerlijk wandelen en fietsen. Neem bijvoorbeeld deel aan een georganiseerde wandel- of fietsvakantie. Zie hier de mogelijkheden voor een wandelvakantie Schotland.


Zin in een groepsreis?

Als je niet alleen op reis wilt maar voor een groepsreis kiest, ga dan eens naar de startpagina groepsreizen. Hier vind je alles wat met groepsreizen te maken heeft, ook vind je er de belangrijkste aanbieders, tips en veel meer. Als je deel neemt aan een georganiseerde groepsreis heb je nog steeds de individuele vrijheid je eigen dingen te doen. Favoriete bestemmingen zijn onder andere India, Portugal, Marokko, Cuba, Suriname en Australië. Veel mensen die aan dergelijke rondreizen deelnemen zijn alleenstaand.


villavibes wandelvakantie banner

Je hond mee op reis

Heb je een hond en wil je je hond meenemen op reis?

Veel alleenstaanden hebben een hond. En meestal is die dan je beste vriend en wil je die niet alleen thuis laten. Als je je hond mee wilt nemen op groepsreis of als je alleen op reis wilt gaan, moet je maar eens onderzoeken wat de mogelijkheden zijn je hond mee op reis te nemen. Ook voor een last minute vakantie met hond.

snp wandelvakanties banner

Bij diverse single groepsreizen is het toegestaan je hond mee op vakantie te nemen.
Vind hier een single vakantie met hond.


Estivant wintersport voor singles