Singlereizen, reizen voor alleenstaanden

Alleenstaande reizen worden ook wel single reizen genoemd, reizen voor singles, alleenstaanden. Op deze pagina geven wij een overzicht van de leukste actieve singlereizen, ook groepsreizen singles genoemd.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Boek bijvoorbeeld een actieve single reis bij ANWB single reizen of TUI. Bij de ANWB kan je ook een fietscruise Nederland boeken. Ook voor een single weekend! Alleen op reis gaan is leuk, deelnemen aan een groepsreis singles kan leuker zijn.


Wandel groepsreizen voor alleenstaanden bestaan gemiddeld uit 10 tot 15 personen, je reis met een groep maar geniet wel van een grote mate van individuele vrijheid. Kijk nu bij de reisorganisaties hieronder welke de voor jou leukste alleenstaande reizen zijn.

groepsreis wandelvakantie

Waarom een wandelvakantie boeken?

Wandelreizen zijn ideale vakanties voor alleenstaanden die actief bezig willen zijn.  Het aangename van een wandelvakantie is dat je lekker sportief bezig bent, onderweg gezelschap kunt hebben maar ook gewoon eens lekker bij jezelf kunt blijven. Daarnaast is het grote voordeel van je deelname aan een goed georganiseerde single wandel vakantie dat je door de mooiste gebieden wandelt met andere enthousiaste wandelaars, overnacht in sfeervolle hotels met goede bedden en alle zorgen uit handen genomen zijn. Tip: Boek een wandelvakantie.


Goede wandelschoenen belangrijk

Je hoeft dus niet zelf wandelroutes uit te stippelen of hotels te boeken bij een groepsreis singles. Wat je wel zelf moet doen is zorgen voor goede wandelschoenen, bij voorkeur gemaakt van duurzaam materiaal, waterdicht en vuilafstotend. Je kunt dergelijke, duurzame wandelschoenen, bijvoorbeeld kopen bij een duurzame schoenenwinkel. Koop je nieuwe wandelschoenen ruim voor je mee gaat met de wandelvakantie. Dan kan je je nieuwe schoenen nog uitgebreid testen en inlopen.

Zo zorg je ervoor dat je tijdens je wandelvakantie met andere singles geen onnodige blaren of blessures krijgt.


selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Estivant, actieve alleenstaande reizen

Alleenstaande reizen Actieve alleenstaande reizen bij Estivant. Wie als alleenstaande een actieve groepsvakantie of individuele reis met andere singles wil boeken, boekt deze bij Estivant Reizen.  Estivant is een 100 % op singles ingerichte reisorganisatie. Estivant heeft een groot scala aan alleenstaanden reizen, bijvoorbeeld outdoor reizen. Als je bij Estivant kiest voor een outdoor vakantie dan weet je zeker dat je een fantastische vakantie met ander gezellige singles boekt. Niet alleen kan je meedoen met activiteiten zoals abseilen, mountainbiken, kanotochten of raften, je medereisgenoten zijn alleenstaanden die ook van avontuur en gezelligheid houden. Daarbij komt dat ook bij de outdoor singlereizen van Estivant de deelnemers ongeveer van elkaars leeftijd zijn en dat maakt een alleenstaande reis evenwichtiger.


Estivant heeft een uitgebreid programma actieve reizen in onder andere de Ardennen, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Slovenië. Ook voor een wintersport vakantie met andere alleenreizenden. Estivant biedt ook wandel -en fietsreizen voor singles aan. Bij Estivant reis je met leeftijdsgenoten. De alleenstaande reizen van Estivant zijn ingedeeld naar de volgende leeftijdsgroepen, 25 tot 39 jaar, 30 tot 49 jaar, 35 tot 55 jaar, 40 tot 69 jaar. Jongeren onder de 25 jaar kunnen bij Estivant dus geen alleenstaande reis boeken.


Mannen weekend

Vrijgezel en met je vrienden een mannen weekend vieren?  Op de website vriendenweekend-uitjes.nl vind je vele tips met betrekking tot vrienden weekend. Je vindt er informatie over vakantiehuizen met bar, biertap en biljart maar kunt er ook informatie vinden over Formule 1 wedstrijden of voetbalwedstrijden in het buitenland. Voor mannen die van gezelligheid, actie en avontuur houden.

tui single reizen jongeren banner

Alleenstaande wintersport reizen

Wintersportreis boeken?
Estivant biedt ook ontzettend leuke wintersport reizen aan voor alleenstaanden. De wintersport bestemmingen zijn Frankrijk en Italië. Je kunt kiezen voor een 8-daagse wintersport vakantie met andere singles maar ook voor een kortere of langere periode boeken ( afhankelijk van actuele programma Estivant ). Estivant heeft voor deze skivakanties de beste skigebieden in Italië en Frankrijk uitgezocht en de gezelligste accommodaties. Er wordt tijdens deze wintersport reizen voor alleenstaanden veel plezier gemaakt en dat is waar het vooral om gaat. Kijk nu naar alle wintersport reis aanbiedingen voor alleenstaanden!

wintersport met vrienden

Naast Estivant zijn er nog een aantal reisorganisaties die een specialisatie hebben gemaakt van wintersport vakanties voor alleenstaanden.

Hier vind je de pagina wintersport voor alleenstaanden.


Meer alleenstaande reizen

Op onze website singlereizen vind je veel meer reizen voor alleenstaanden, ook busreizen voor 50 en 60 plussers en single reizen voor jongeren. Ook hebben we een pagina op deze website waar je alle reizen voor alleenstaanden per leeftijdsgroep kunt zoeken.
Ook voor een weekendje weg in Nederland met ander singles.

Alleenstaande reizen per leeftijdsgroep


Glutenvrij eten tijdens je vakantie?

Veel mensen hebben Coeliakie wat betekent dat je een glutenallergie hebt en gedwongen bent om ook tijdens je vakantie glutenvrij te eten.

Tegenwoordig is het in bijna alle hotels mogelijk om en glutenvrij ontbijt, lunch of diner te bestellen dus een glutenvrije vakantie is goed te realiseren.

Het is wel belangrijk om bij het opgeven van je vakantie op te geven als je een bepaald dieet hebt.  Dat geldt dus niet alleen voor een glutenvrij dieet maar ook voor een lactosevrije of vegetarisch dieet bijvoorbeeld.

nieuwe vrienden single groepsreis

Alleen op autovakantie?

Als je alleen en met de auto op vakantie gaat, de zogenaamde autovakantie, is het zaak om je vakantie extra goed voor te bereiden. Zoek bijvoorbeeld uit op welke wegen je tol moet betalen, of je een autovignet moet kopen om op een bepaalde snelweg te mogen rijden en neem voldoende drinken en kleding mee.

Zorg ervoor dat je auto en jij goed verzekerd zijn. Door autoverzekeringen te vergelijken, kan je zien welke autoverzekeringen een goede dekking in het buitenland hebben en welke autoverzekeringen het goedkoopst zijn.


Estivant wintersport voor singles