Groepsreizen voor jongvolwassenen

Groepsreizen voor jongvolwassenen, ook voor alleenstaanden.

Ben jij een jongvolwassene in de leeftijd van 20 tot 35 jaar en alleenstaand? Zou je willen deelnemen aan een groepsreis dan maar dan wel van je eigen leeftijdsgroep en zoveel mogelijk met gelijkgestemden? Dan hebben we goed nieuws voor je. Groepsreizen voor jongvolwassenen zijn dan precies wat voor jou en er zijn zijn groepsreizen voor jongvolwassenen die alleen bedoeld zijn voor alleenstaanden. Ideaal als je eens met gelijkgestemden op reis wilt en graag leeftijdsgenoten wilt ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Vakantiehuis Veluwe te koop


Definitie jongvolwassenen verschilt per reisorganisatie

De meeste mensen en instanties bedoelen met jongvolwassenen vrouwen en mannen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Echter dat is geen sluitende definitie. Jongeren van 18 of 19 jaar worden door reisorganisaties ook vaak als jongvolwassenen gezien terwijl zelfs 37, 38 en 39 jarigen soms nog als jongvolwassen beschouwd worden als het om groepsreizen voor jongvolwassenen gaat. Kortom, voor het begrip jongvolwassen, is geen 100 % sluitende definitie als het om groepsreizen of groepsrondreizen aan komt. Bij een enkele reisorganisatie ligt die leeftijdsgrens zelfs op 45 jaar.


groepsfoto op het strand

Ongeveer 80 % van de deelnemers aan jongvolwassenen groepsreizen is alleenstaand.

Goed om te weten dat het overgrote deel van de deelnemers aan deze actieve groepsreizen vrijgezel is en de verhouding mannen en vrouwen meestal redelijk in evenwicht is. Als je deel neemt aan zo een aantrekkelijke groepsrondreis, ben je dus in goed en gelijkgestemd gezelschap. Je kunt er echter ook voor kiezen een single groepsreis jongvolwassenen te boeken. Je bent dan uitsluitend in het gezelschap van andere alleenstaanden.


groepsreis voor singles

tui single reizen jongeren banner

Waar naar toe tijdens een groepsreis voor jongvolwassenen?

De groep 18 tot 45 jarigen is hel groot én heel reislustig. Dat betekent dat er ook een grote behoefte is aan specifieke jongvolwassenen rondreizen. Je vindt in de programma’s van reisorganisaties zoals Simi Reizen, Sawadee, Djoser, Mambo en Shoestring dan ook een groot aanbod verre groepsreizen. Van Vietnam tot Thailand, van Australië tot Costa Rica. Maar ook binnen Europa is het aanbod groepsreizen jongvolwassenen groot. Of je nu zin hebt in een actieve vakantie Ierland, Schotland, Kroatië, Frankrijk of Italië. Ieder vakantieland binnen Europa is het in het jongeren – en jongvolwassenen reisaanbod vertegenwoordigd.


Vind je een groepsreis benauwend?

Niet iedere vrijgezel is in de wieg gelegd voor deelname aan een groepsreis. Ook niet als je ouder of jonger bent. Gelukkig kan je ook een individuele reis boeken en zelf je reisprogramma en activiteiten bepalen. We schreven eerder over de voordelen van alleen reizen. Je hebt veel varianten binnen de alleenstaande reizen.


plezier in de zee

Nooit eerder aan een groepsreis voor jongvolwassenen deelgenomen?

Ben jij een jongvolwassene en nog nooit aan een groepsreis deelgenomen? Twijfel je over het zelf in elkaar zetten van een leuke vakantie, met vrienden mee gaan of deelnemen aan een jongvolwassenen groepsreis? Wellicht dat deze blog je helpt te beslissen. Het onderwerp is alleen op reis gaan of deelnemen aan een groepsreis.


Estivant wintersport voor singles