Alleenstaande ouder vakanties

Wat zijn alleenstaande ouder vakanties?

Als je een alleenstaande ouder bent en een vakantie wilt boeken, sta je misschien voor een dilemma. Ga je een eenoudervakantie boeken en in het gezelschap zijn van andere 1 ouder gezinnen?  Of boek je op eigen houtje een vakantiehuisje en ga je met je zoon of dochter zelf een vakantie programma samenstellen? Beide opties hebben voordelen en nadelen. Een groepsreis boeken is misschien een alternatief als de kids al wat ouder zijn.

crusj single lastminute reizen

De voordelen van eenoudervakanties.

Alleenstaande ouder vakanties worden ook wel eenoudervakanties genoemd  en bieden de volgende voordelen. Het grootste voordeel van een 1 ouder vakantie is, dat deze geheel verzorgd is. Van verblijf in een hotel of camping tot eten, activiteitenprogramma en meer. Een eenoudervakantie is een zorgeloze vakantie. Een tweede voordeel is dat kinderen zich tijdens deze 1 ouder gezinsvakanties absoluut niet zullen vervelen. Er is bij iedere 1 ouder vakantie een dagelijks activiteitenprogramma met sport en spel en er zijn veel andere kinderen waar ze mee kunnen spelen.


selfie eenoudervakantie

Zijn er ook nadelen een alleenstaande ouder vakanties?

Zoals aan alles zijn er ook nadelen aan 1 ouder gezinsvakanties verbonden. Eén daarvan is de relatief hoge prijs. Als je bijvoorbeeld met je kids naar het buitenland wilt, is een autovakantie met huur vakantiehuisje heel wat goedkoper dan een verzorgde 1 ouder vakantie.

De prijs kan dus hoger zijn dan bij een vakantie die je als alleenstaande ouder zelf organiseert. Een ander potentieel nadeel kan zijn dat je minder vrijheid hebt dan bij een individuele auto vakantie, vliegvakantie of bus vakantie. Toch kiezen ieder jaar tienduizenden alleenstaande vaders en moeders voor een 1 ouder vakantie bij Maris Life, Estivant of een andere 1 ouder gezins vakantie specialist. Voor hen zijn de voordelen groter dan de nadelen.

tui single reizen jongeren banner


eenoudervakantie plezier op het strand

Eenoudervakanties Frankrijk meest populair.

Voor diegenen die een 1 ouder vakantie buiten Nederland boeken, zijn eenouder vakanties Frankrijk het meest populair. Een een alleenstaande ouder vakantie hoeft niet zo heel duur te zijn, zeker niet als je met een luxe touringcar bus naar je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk of Bretagne gereden wordt en op een luxe camping verblijft. Als we het over andere vakantie bestemmingen hebben. Ook Griekenland,  Spanje  en Kroatië mogen zich in een steeds grotere belangstelling verheugen. Het gaat dan vooral om 1 ouder vliegvakanties.


Estivant wintersport voor singles