Alleen op reis met je hond

Alleen op reis met je hond, de mogelijkheden.

Stel, je bent alleenstaand, hebt een huisdier, een hond, en wilt op vakantie. Je huisdier thuis laten en oppas regelen is een optie maar je huisdier zoals een hond meenemen op reis heeft een grote toegevoegde waarde. Zeker honden kunnen fijne reisgenoten zijn. Je kunt zelf je vakantie programma bepalen en bijvoorbeeld een 1 persoons, particulier vakantiehuis huren. de hond hoeft geen inspraak.

crusj single lastminute reizen

Samen met je hond op vakantie

Maar je kunt wel samen heerlijke wandelingen maken of een fietsvakantie met hond boeken. Een vakantie met hond biedt misschien wel meer mogelijkheden dan je denkt. Alleen op reis gaan maar met het gezelschap van je hond, kan best wel een goed idee zijn. Het is zeker uitvoerbaar.


Sociale hond

Vakantie met hond? Je moet dan wel een sociale hond hebben. Eentje die het fijn vindt om bij jou te zijn en je gezelschap te houden.

wandelen in de heuvels met hond

Niet eenzaam met huisdier

Veel mensen durven niet alleen op reis te gaan. Soms vanwege het gevoel van onveiligheid maar vaker wegens de angst voor eenzaamheid. Een huisdier kan wel niet praten zoals een mens dat kan maar kan wel degelijk met mensen communiceren. Daarnaast een hond of ander huisdier kan tijdens je vakantie zeker het gevoel van alleen zijn en eventuele eenzaamheid weghalen. Met een huisdier op vakantie ben je minder snel eenzaam. Dat is al duizenden keren bewezen.


tui single reizen jongeren banner

rennen met honden op het strand

Vakantiehuis met hond huren

Het is meestal de beste manier om met je hond op vakantie te gaan. Een huisje of chalet huren waar je hond ook welkom is. Wie denkt dat het vinden van een huisje met hond een zoektocht wordt, heeft het mis. Je kunt binnen en buiten Europa overal accommodaties huren waar honden toegestaan zijn. Dat maakt echter nog niet ieder vakantiehuis met hond geschikt voor een alleenstaanden vakantie.


Welke typen vakantiehuizen met hond zijn geschikt?

Als je alleen op reis gaat en in een vakantiehuis wilt overnachten, kan je beter niet een huisje midden in het bos huren of een afgelegen huisje in de duinen. Althans, als je geen waakhond hebt. Met een waakhond is er meer mogelijk maar het kan zeker onverstandig zijn om als vrouw alleen een volledig afgelegen huisje te huren. Het ligt iets meer voor de hand om een huisje of bungalow te huren op een bungalowpark of particulier huis in de buurt van een stad. Niet alleen met het argument van “onveiligheid” maar zekere ook vanwege de mogelijkheden tot sociale contacten, sociale controle, mogelijkheden om boodschappen te doen en wellicht uit eten te gaan. Hierbij kan in de zomer een vakantiehuis met hond aan zee huren en in de buurt van een hondenstrand een uitstekend idee zijn. Wat dacht je van een alleenstaanden vakantie met hond Texel, Ameland of Schiermonnikoog?


Estivant wintersport voor singles