Voordelen huren van een huisje in de duinen

Voordelen van huren huisje in de duinen

Waarom een verblijf in een huisje in de duinen rust geeft. We zijn vaak heel druk in ons hoofd en onze dagelijkse bezigheden slokken ook veel tijd op. Soms vergeten we in alle hectiek van de dagen die zich aaneenrijgen dat we ook ontspanning nodig hebben. We hebben het nodig om eens lekker te genieten en ons hoofd leeg te maken. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuisje in de duinen voor een wandelvakantie. Dat kan je ook prima als alleenstaande doen.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Helemaal tot rust komen in de duinen

Even helemaal niets om handen hebben en zien wat de dag ons brengt is heerlijk. Je geen zorgen maken wat je allemaal nog moet doen maar even helemaal niets doen en kijken wat de dag je brengt geeft je een echt vakantiegevoel. Waar kan je dit beter doen dan aan een van de leuk plaatsen aan onze mooie Nederlandse kust. Huur bijvoorbeeld een huisje in de duinen in Texel, Ameland of Zeeland.
Tip: Kijk eens naar de mogelijkheden een huisje in de duinen te boeken in Ameland.

Uitwaaien kan het hele jaar door

Lekker uitwaaien aan het strand op een mooie winterdag of heerlijk zonnen en zwemmen in het verkwikkende zeewater op een prachtige zomerdag, wie houdt daar niet van? Het zand tussen je tenen voelen en pootjebaden in de zee, het kan allemaal. Aan de kust kom je heerlijk tot rust en kan je genieten van de ruimte en vrijheid om je heen. Tip: Boek een huisje in de duinen bij Domburg. De omgeving is geweldig!

Nederland heeft 451 kilometer kust.

We hebben een klein landje maar de kustlijn, die wij toch maar mooi hebben, telt 451kilometer van Zeeland tot Rottumerplaat. Met zo’n lange kustlijn is er altijd wel een geschikte vakantieplek aan zee te vinden die jou aanspreekt. Kinderen vermaken zich prima op een strand. Geef ze een emmer en een schep en zij hebben de dag van hun leven. Ze kunnen hun energie kwijt en wat is leuker voor ouders om samen met hen een prachtig zandkasteel te bouwen. Huur daarom een huisje in de duinen maar niet te ver van het strand.

Brede zandstranden

Voor de echte zonliefhebbers zijn er brede, toeristische zandstranden te vinden. Je kan je daar prima vermaken en afwisselend genieten van een zonnebad of een lange strandwandeling. Een duinlandschap als in ons land vind je nergens anders in Europa. En wist je dat in onze unieke uitgestrekte duingebieden een ontzettende grote populatie aan plantensoorten te vinden zijn. En dan hebben we het nog niet over de diersoorten die hier wonen zoals vogels, konijnen en herten.

De natuur in Nederland en de duinen is prachtig

Hoewel slechts één procent van heel Nederland uit duinen bestaat, komt hier wel 75 procent van alle Nederlandse planten en vogelsoorten voor. Je kan er uren wandelen, fietsen of lekker joggen. Geniet van mooie vergezichten en vergeet geen verrekijker en fototoestel mee te nemen om mooie plaatjes vast te leggen.

Mensen die echt van de natuur en dieren houden kunnen makkelijk vogels spotten en wat dacht je ervan om op de Wadden zeehonden te zien liggen in de vrije natuur? Onze kust heeft zoveel te bieden dat er voor ieder wel vertier en vermaak te vinden is.

Blijf in Nederland

Echt, om te kunnen genieten hoef je niet per se naar een ver warm land. Wij hebben dan niet die mooie kleur die de zee in zuidelijke landen heeft, maar daarvoor in de plaats hebben wij weer echt mooie andere dingen waar je ook van kan genieten. En hier hebben we ook een mooie zonsondergang, die doet niet onder voor elders op de wereld. Geniet vanuit je huisje in de duinen van de ondergaande zon. Eenvoud kan zo bijzonder zijn.  Zeker ook als je alleen een huisje in de natuur huurt.

Een verblijf aan de kust is echt gezond voor je. Zowel geestelijk als lichamelijk. De zee en het strand geven jouw gezondheid een boost. Het laat de stress afnemen en je ademt lekkere frisse lucht in. Waarom is de zeelucht zo gezond? Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen je om meer zuurstof op te nemen in je lichaam en daardoor heb je minder last van het stressgevoel en ben je ook minder snel vermoeid.

Gezonde lucht

Het is voor hooikoorts en astmapatiënten ook heel gezond om aan zee te verblijven. De lucht bevat aan de kust veel minder pollen en stuifmeel. Het wandelen en het verblijven aan de kust geeft je een gevoel van geluk en verwondering. De schoonheid en het uitzicht over zee laten je afleiden van alle drukte in je hoofd en je dagelijkse taken. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor een frisse blik en wellicht doe je in deze tijd wel ideeën op om je leven anders in te delen en meer te gaan genieten, meer van deze mooie momenten in je leven te integreren. Tip: Boek eens een huisje in de duinen van Cadzand-Bad. Het water en omgeving werken volgend velen positief op de gezondheid.

Badplaats Scheveningen

Een wandeling maken in de duinen en lekker picknicken als je wat vermoeid raakt. Genieten van de natuur, dat doe je aan de kust!
In Nederland heb je leuke kustplaatsen waar je je prima kan vermaken. Leuke terrasjes om wat te drinken en mensen kijken, een heel leuke bezigheid. Je kan kiezen voor een wat rustiger badplaats maar wil je genieten van een bruisende omgeving, dan is Scheveningen een must om eens te bezoeken.
Heerlijk flaneren over de boulevard. Of wat dacht je van echt verse vis eten. Er zijn voldoende tentjes die dit aanbieden. Een straat achter de boulevard in Scheveningen vind je de haven waar je ook heerlijk verse vis kan eten. Het is een leuk tijdverdrijf om de vissersboten daar te bekijken.

tui single reizen jongeren banner

Vakantiehuisjes aan de kust in Nederland

Er is een uniek aanbod van leuke vakantiehuisjes aan de kust. Of je nu met een grote groep een onvergetelijk weekendje weg wil beleven, of op zoek bent naar een romantische vakantie aan zee voor jou en je partner. Als je op zoek gaat op Internet naar een leuk vakantiehuisje levert het unieke plekjes op waar je kan verblijven en jouw weekend of vakantie tot een succes kan maken. De voorpret is al leuk!

Vakantie met hond in Nederland.

Als je een hond hebt is het helemaal geweldig om lekker naar zee te gaan. De hond kan lekker banjeren door het zand en af en toe eens een sprong in zee wagen. Een wandeling door de duinen samen met jouw hond is ook echt leuk om te doen. Je moet er wel rekening mee houden dat honden niet het hele jaar overal het strand op mogen. Als je echt met je trouwen viervoeter op zoek bent naar een strandvakantie is het handig om een strand te zoeken waar dit wel mag. Er zijn in Zuid-Holland bijvoorbeeld speciale hondenstranden.
Tip: Huur een huisje op een vakantiepark met hond in de herfstvakantie. Op veel stranden mogen honden dan loslopen.

Heerlijk eten

Het leukste is wel het eten in een strandpaviljoen, heerlijk vlak bij zee en kijken naar de golven die op het strand stuk slaan. Of genieten van die prachtige zonsondergang. Het kan allemaal aan de kust. Je kan er zoveel verschillende keukens ontdekken. Dit is beslist de moeite waard.

Pak de fiets

Natuurlijk kan je ook ervoor kiezen om de fiets te pakken en vanaf jouw vakantieadres erop uit te gaan. Er zijn leuke dorpjes en stadjes te vinden om de badplaatsen heen waar je heerlijk kan winkelen of op een gezellig dorpsplein een bakje koffie of thee kan drinken.
De kust biedt stranden, duinen, polders, bloembollenvelden die in het voorjaar prachtig zijn om te zien. Vaak vind je ook bos en natuurgebied waar je naar hartenlust je kan vermaken en de tijd helemaal vergeet.

Je vindt in de plaatsjes naast de kust ook mooie meren, vijvers en heide. In elk jaargetijde kan je je hart ophalen in de mooie natuur. En met het verstrijken van de seizoenen ziet het er iedere keer anders uit en doe je nieuwe ontdekkingen in het natuurlandschap.
Als het zonnetje zich steeds vaker laat zien in de lente dan gaat er bij ons allemaal iets kriebelen. Een nieuw seizoen, vol beloftes. Bloemen die in bloei staan. Prachtige bloesem in bomen en fris lentegroen aan bomen en struiken. Met het stijgen van de temperatuur krijgen we steeds meer zin om een dagje of langer aan het strand te verblijven. Het vakantiegevoel is volop aanwezig.

Een huisje op het strand huren

Er zijn plekken aan zee waar je een echt strandhuisje kan huren. Je kan er een paar dagen verblijven en je slaapt in een klein huisje op het strand. Heerlijk om het geluid van de zee te horen en alleen een mooie zee voor je te zien. Deze huisjes zijn niet goedkoop om te huren maar het is wel echt heel leuk om het een keertje mee te maken. Wakker worden op het strand en de zon in je gezicht zodra je een stap naar buiten zet. De frisse gezonde zeelucht ruiken!

Vakantieparken genoeg aan de kust

Je kan ook kiezen om een huisje te huren in een vakantiepark aan de kust. Kies bijvoorbeeld een huisje met sauna. ok vind je op het Internethuisjes die particulier worden verhuurd. Vaak is het zo dat je vanaf jouw gehuurde huisje een paar minuten nodig hebt om op het strand te komen. Je hoeft natuurlijk niet al je tijd op het strand door te brengen want de kustplaatsen kennen ook heel leuke markten. Zo heb je in Katwijk ieder jaar de toeristenmarkt waar je je heel goed kan vermaken. Prima te combineren met een etentje in een van de restaurants die je daar overal kan vinden.

Mooie badplaatsen in Nederland

Er zijn nog meer leuke badplaatsen te vinden in Nederland. Ga je voor een badplaats aan de kust of kies je misschien liever voor een Waddeneiland zoals Texel. Er is daar ook heel veel te zien en het is er wijds en zijd. Je vindt daar zoveel groene weiden dat is echt prachtig om te zien. Je kan er uren fietsen en wil je echt een mooi strand zien dan moet je eens naar de noordkant van het eiland rijden. Er is daar een prachtig stukje strand waar je je helemaal alleen waant.

Om een lang verhaal kort te maken. Laat eens lekker alles los en ga genieten van onze mooie kust. Ook als je niet veel te besteden hebt qua geld voor een vakantiehuisje is er altijd wel eentje te vinden die past bij jouw budget.

Estivant wintersport voor singles