Alleen op reis of mee met een groepsreis?

Als je alleenstaand bent en bezig bent met het boeken van je vakantie, herken je het volgende punt misschien wel. Alleen op reis of een rondreis, groepsreis of single reis boeken?  Een lastig dilemma voor veel alleenstaanden.

crusj single lastminute reizen

Een individuele vakantie zoals wandelvakantie, rondreis of fietsvakantie heeft het grote voordeel dat je de dagindeling en vakantie programma helemaal zelf bepaalt. Je hebt niet te maken met een groepsreis programma, met achterblijvers, een reisprogramma wat je niet aanspreekt of vervelende medereiziger die maar niet ophoudt met hard praten en aandacht trekken.


Maar wat je als alleenstaande bij een individuele vakantie misschien wel mist, is gezelschap en gezelligheid, iets wat ook heel essentieel kan zijn bij een vakantie. Een groepsvakantie heeft in dat opzicht een streepje voor op een individuele vakantie, zeker als je met gelijkgestemden op reis gaat.

wijnproeverij single reis

tui single reizen jongeren banner


Ben je alleenstaand en sportief aangelegd??  Boek dan bijvoorbeeld een single wandelvakantie. Je bent dan met gelijkgestemden en kunt je heerlijk met wandelen uitleven. Het is één van de vele voorbeelden van een groepsvakantie met single gelijkgestemden. Alleen op reis gaan heeft zo zijn voordelen en nadelen, een single groepsreis is misschien wel de oplossing.


Estivant wintersport voor singles