Is alleenstaand zijn eenzaam?

Is alleenstaand zijn eenzaam of niet?

Veel mensen die alleenstaand zijn, ervaren dit als prettig en zeker niet als eenzaam.
Want ook al ben je alleen voor wat een relatie betreft, eenzaamheid is niet per definitie verbonden aan het wel of niet hebben van een relatie.  Binnen een relatie kan je je natuurlijk ook eenzaam voelen, zeker als je een liefdesrelatie hebt en je niet echt verbonden voelt met de ander.

Voordelen die je hebt als alleenstaande

En als alleenstaande heb je vele voordelen ten opzichte van mensen die een partner hebben. Je neemt je eigen beslissingen, bepaalt zelf hoe je leven er uit ziet en met wie je wel en niet om wilt gaan. Daarnaast hoef jij je niet aan te passen en kun je altijd jezelf zijn. Zeker iets wat belangrijk is in het leven.

Als je ouder wordt

Maar wat nu als alleenstaand bent, al wat ouder bent en je wel eenzaam voelt? Gewoon omdat je een arm om je schouder mist, iemand waar je tegen aan kunt leunen, waar je alles mee kunt delen en deel van jouw leven uitmaakt? Als je behoefte aan een partner, een relatie hebt, én je deze echt mist, kan je je hierin eenzaam voelen. Zelfs al heb je vele goede vrienden en vriendinnen en een uitgebreid sociaal netwerk.


Aan het missen van een partner, is wel wat te doen.

Je kunt, ook als je al een 40, 50 of 60 plusser, zelf actief op zoek gaan naar een partner en je bijvoorbeeld inschrijven op een datingsite. Je hebt tegenwoordig allerlei serieuze datingsites voor alleenstaanden, ook bijvoorbeeld christelijke datingsites en sites voor senioren. Daarnaast zijn er datingsites voor hoger opgeleide singles.

wellness reizen

Alleenstaande reizen

Je kunt ook een vakantie voor alleenstaanden boeken. De kans dat je daar je levenspartner tegenkomt, is echter bijzonder klein. Wel is er een kans op nieuwe vriendschappen en leuke contacten en dat is ook heel wat waard.


Relatiebureau

Je kunt ook, als je echt werk van een serieuze relatie wilt maken, een relatiebureau inschakelen, die voor jou op zoek gaat naar jouw ideale levenspartner. Professionele relatiebureau’s schakelen hiervoor relatie coaches in die echt de tijd nemen om iemand voor jou te vinden die helemaal past.
Voor 40, 50 en 60 plussers is bijvoorbeeld 40PlusRelatie een professioneel relatiebureau dat zeer succesvol is in de relatie bemiddeling voor alleenstaanden vanaf 40 jaar.
Relatiebemiddeling kan een prima recept zijn tegen eenzaamheid.