All Inclusive vakanties

All inclusive vakanties voor alleenstaanden

Zijn all inclusive vakanties geschikt voor alleenstaanden?

Vakantiehuis Veluwe te koop

All Inclusive vakanties, zeker als je alleen op reis wilt

Als je alleen op reis wilt gaan en behoefte hebt aan een zorgeloze vakantie waar alles in zit, is een all inclusive vakantie zeker wat voor jou. Het kenmerk van een “All Inclusive” is namelijk dat alles inclusief is. Dus inclusief vervoer naar je vakantiebestemming, transfers bij een vliegreis, overnachtingen in een hotel of resort en onbeperkt eten en drinken. Je hoeft alleen maar een aantrekkelijke bestemmingen te kiezen, je koffer in te pakken en te genieten. Ideaal als je alleenstaand bent en volop en onbezorgd wilt genieten.


All Inclusive single reizen

Helaas zijn er nog weinig all inclusive singlereizen op de markt. Als je behoefte hebt aan een single groepsreis, is all inclusive niet of slechts beperkt mogelijk. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in want met namen singles in de leeftijd groep van 40 tot 70 jaar zijn dol op all inclusive vakanties. En dat kunnen ook Adults Only all inclusive reizen zijn.

wijnproeverij single reis

In welke landen kan je een all inclusive vakantie boeken?

Heb je zin in een All In vakantie Spanje, Turkije, Griekenland of Portugal? Ook in de traditionele vakantielanden binnen Europa is het aanbod all inclusive vakanties vrij uitgebreid. Dat geldt ook voor alleenstaande 50 plussers. Met name Turkije en Spanje zijn landen waar je ook een korte 5 of 8 daagse all inclusive zonvakantie kunt boeken. Andere landen waar een groei is in all inclusive reizen zijn bijvoorbeeld Marokko, De Dominicaanse Republiek, Cuba en Aruba. Dat zijn landen die ook aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld een 15 daagse all inclusive zon vakantie in november, december of januari. Natuurlijk kan je in de die maanden ook kiezen voor een all inclusive Canarische Eilanden. Echter de Canarische Eilanden zijn met name aantrekkelijk wat temperatuur betreft vanaf maart.


tui single reizen jongeren banner

All inlusive reizen zijn luxe vakanties

Wil je als alleenstaande of alleenreizende een luxe vakantie boeken? Dan zijn all inclusive reizen zeker geschikt. Bij een all inclusive reis verblijf je meestal in een 4 of 5 sterren resort of hotel. Meestal worden de maaltijden gepresenteerd als “uitgebreid buffet” en beschikt zo een 4 of 5 sterren hotel of resort ook over een verwarmd zwembad, spa en sauna. Soms is er een fitness centrum en Hamam.

wellness reizen

Kam je als alleenstaande vrouw veilig op reis?

Indien je als single vrouw voor een all inclusive vakantie boekt en verblijft in een luxe resort of hotel zal deze in 9 van de 10 gevallen bewaakt zijn en een 2 uurs receptie hebben. Over het algemeen kan je stellen dat een all inclusive verblijf veilig is. Het is wel verstandig om zo een all inclusive vakantie als alleenstaande bij een betrouwbare reisorganisatie zoals Tui of Sunweb te boeken. Zij hebben de all inclusive resorts en hotels met zorg geselecteerd en nemen bij onverhoopt klachten meestal snel actie.


Last minute vakantie boeken

Een all inclusive vakantie kan je soms ook als last minute boeken. Doe echter geen concessies wat hotels en resorts betreft. Boek alleen een all inclusive als last minute als je kunt verblijven in een resort die veilig is voor alleenstaanden en alleenreizenden. Dus met bewaking en 24 uurs receptie.


Estivant wintersport voor singles