wandelvakantie

Wandelvakantie, ideaal als je alleen op reis gaat

Wie van wandelen houdt en sportief is aangelegd, boekt bij voorkeur een wandelvakantie.


Een wandelvakantie in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Griekenland of Portugal is dé manier om heerlijk sportief en ontspannend bezig te zijn en andere sportieve mensen te leren kennen.
Je kunt een wandel vakantie als algemene groepsreis boeken maar je ook inschrijven voor een wandelvakantie voor alleenstaanden.  Ideaal als je in je eigen tempo wilt wandelen en tegelijkertijd andere sportive vrijgezellen leert kennen.  

Reisorgansaties zoals Djoser, Sawadee, Mambo, Kras Reizen en SNP organiseren de leukste wandelvakanties voor singles.  Hierbij kan je je inschrijven op een single wandelvakantie die correspondeert bij een wandelgroep van ongeveer je eigen leeftijd. Populaire groepen zijn die van 30 tot 45 jaar, 50 en 55 plus wandelgroepen en jongeren en jongvolwassenen wandel groepen.  Bij de laatste groep moet je denken aan jongvolwassenen tot ongeveer 30 jaar. Kijk nu of er één of meerdere wandelvakanties bij zitten die je aanspreken.  

En wellicht is het ook een idee om aan een fietsvakantie deel te nemen.
 

Reisorganisaties die wandelvakanties voor vrijgezellen organiseren

Als single meedoen aan een wandelvakantie?

Als je je graag als vrijgezel wilt aansluiten bij een wandelvakantie voor singles 

heb je een groot aantal mogelijkheden.  Voor bijvoorbeeld een single wandelvakantie in Frankrijk, Portugal, Griekenland of Italië. Bij al deze wandelreizen voor alleenstaanden of alleenreizenden, staat wandelen en gezelligheid voorop.  Het gaat er bij een dergelijke actieve vakantie natuurlijk ook om dat het gezellig is en dat je in harmonie samen vakantie kunt vieren.

Enkele voorbeelden van wandel vakantie reisorganisaties voor singles zijn aktivatours, sawadee reizen en kras. Er zijn echter meer organisaties waar je als vrijgezel een wandel- of fietsvakantie kunt boeken.
Je vindt deze reisorganisaties voor vrijgezellen op de website single reizen online

Shoestring, groot aanbod actieve reizen voor singlesShoestring - Singlereizen

Avontuurlijke reis als alleenstaanden boeken?

Als je als vrijgezel een avontuurlijke reis, fietsvakantie of wandelvakantie wilt boeken, moet je bij Shoestring zijn.  Je kunt kiezen uit vele actieve reizen, ook naar verre bestemmingen zoals Zuid-Afrika, Nepal of Sri lanka. Shoestring heeft altijd een groot aanbod single groepsreizen, Ook binnen Europa.

Kijk eens welke avontuurlijke groepsreis van Shoestring jou het leukste lijkt.

Meer georganiseerde wandelvakanties

Alle wandelvakanties in overzicht.

Als je een actieve single wandelvakantie wilt boeken en een goed overzicht wilt hebben van de mogelijkheden die er op het gebied van wandelvakanties er allemaal zijn, is het goed om de mogelijkheden op de website wandelvakantie-overzicht.nl eens goed door te nemen.

Op deze wandelwebsite vind je informatie over individuele wandelvakanties, groepswandelreizen, single wandelvakanties,  wandelvakanties met de hond, bergsport wandelreizen en trekking.
Met name de laatste, trekking in Nepal, is voor velen een enorme uitdaging en de ervaring van je leven.

Je vindt er informatie over de reisorganisaties die deze wandelvakanties ( ook voor alleenstaanden ) organiseren. Denk aan SNP Natuurreizen, Djoser en vele anderen.

Bergwandelen, vakantie met hond?

Bergwandelvakantie boeken?

Er valt over wandelvakanties veel te schrijven, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn om aan een wandelvakantie, ook voor alleenstaanden, deel te nemen.  Wist je er ook wandelvakanties georganiseerd worden waarbij de hond mee mag??  Deze wandelvakanties met hond zijn zeer populair bij alleenstaanden.

Ook wandelsoorten als bergwandelen en tracking zijn zéér in bij singles.  Dit zijn bergsporten waarbij wel een fysiek goede conditie gevraagd wordt.

Goede wandelkleding en schoenen belangrijk bij wandelvakantie

Of je nu deel gaat nemen aan een groepswandelvakantie of individuele wandelreis of wandelweekend, comfortabele en luchtdoorlatende wandelkleding is bijzonder belangrijk. Zeker als je een wandelvakantie van bijvoorbeeld 2 weken of langer hebt geboekt.  Bij een langere actieve vakantie zoals een wandelvakantie in Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Ierland of Schotland en waarbij ook nog eens heuvels of bergen beklommen worden, heb je zelf meerdere soorten wandel- of outdoorkleding nodig. Bijvoorbeeld voor de ochtend, middag en avond.

Hetzelfde geldt voor wandelschoenen.  Zorg als je een lange wandeling gaat maken voor goede wandelschoenen die luchtdoorlatend zijn.