alleen op vakantie

Alleen op vakantie gaan, veel mogelijkhedenWie alleen op vakantie wil gaan, kan kiezen uit vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een single reis, groepsreis, citytrip, wellness vakantie of yoga vakantie.
Bij al deze reizen schrijf je je in op een groepsreis maar bepaalt wel zelf hoe je je vakantie invult. Alleen op vakantie gaan heeft natuurlijk zijn voordelen maar onderdeel uit maken van een groepsvakantie heeft dat ook.

En wie single is en alleen op vakantie wil, bij de zogenaamde single reizen heb je alle vrijheid om je eigen programma samen te stellen naast dat van het programma van de singlereis. Tijdens zo een single reis heb je je eigen slaapkamer en privacy. Kortom, de voordelen van alleen op vakantie gaan én de voordelen van de single groepsreis. Hieronder geven we je een overzicht van websites waar je een groepsreis kunt boeken en toch alleen op vakantie kunt gaan. Uiteraard wel binnen de mogelijkheden die de groepsreis je biedt. 

Single groepsreizen, alleen op vakantie met een groep gaan
Single groepsreizen zijn ideaal voor diegegen die alleen op vakantie willen gaan en tegelijk deel uit willen maken van een groep. Single groepsreizen zijn groepsvakanties waaraan deel wordt genomen door alleenstaanden. Meestal is zo een groep niet groter dan 16 a 18 personen. Je kunt een single groepsreis boeken naar een verre bestemming, bijvoorbeeld Nepal of Thailand maar er worden ook prachtige groepsvakanties voor alleenstaanden georganiseerd naar bijvoorbeeld Griekenland, Portugal, Frankrijk of Spanje.
Veel singles die alleen op vakantie willen, kiezen voor een dergelijke groepsvakantie met andere alleenstaanden. Bij dit type groepsvakanties worden er groepen samengesteld die qua leeftijd niet al te ver van elkaar af liggen. Denk aan leeftijdsgroepen van 30 tot 45, 40 tot 55 en 50 tot 65 jaar. Iedere groepsreis organisatie hanteert hierbij een andere indeling. Een groepsreis voor singles is een prima alternatief voor alleen op vakantie gaan. Ook als je een alleenstaande ouder bent. Je kunt kiezen uit vele types groepsreizen, ook culturele, actieve en alternatieve reizen.

Alleen op vakantie gaan met groepsreis singles

Alleen op vakantie?? Neem je hond mee

Ben je alleenstaand, heb je een hond en wil je op vakantie?? Geen zin in een groepsreis maar wel in het bekende gezelschap van je hond??  Neem dan gewoon je hond mee op vakantie.  Er zijn tal van hotels  en vakantieparken waar je hond welkom is.  Ook als je 2 of 3 honden hebt, zijn er nog mogelijkheden om met je honden op vakantie te gaan.  Het is dan wel zaak om jouw honden vakantie op tijd te boeken.

Alleen op vakantie gaan door mee te doen aan citytrip

Als je alleen op vakantie wilt en niet te lang op reis wilt, is een citytrip mogelijk een goed idee. Bij een georganiseerde citytrip schrijf je in op een bepaalde citytrip, bijvoorbeeld naar Rome, Londen of Barcelona en de hele citytrip inclusief excursies en overnachtingen worden voor je geregeld. Meestal reis je met een luxe touringcar waarbij onderweg voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Een citytrip kan één dag duren maar ook 2, 3, 4 dagen of langer.  Ofschoon je alleen op vakantie gaat, heb je wel aanspraak met je medereisgenoten en je kunt contacten met je medepassagiers maken al gelang je daar wel of geen behoefte aan hebt. Citytrips zijn nooit saai. Met name in de periode rond pasen, hemelvaart en kerstmis worden er veel citytrips voor alleenstaanden georganiseerd. Bij een citytrip ga je alleen op vakantie maar wel in gezelschap van andere alleengaanden of alleenreizenden. Het is meestal ook mogelijk als alleengaande een last minute citytrip te boeken.

Hier vind je een overzicht van citytrips 

Inschrijven op een yoga vakantie

Voor die alleenstaanden die van yoga houden, is het wellicht een idee om je in te schrijven op een yoga vakantie. Ook bij een yoga vakantie ga je alleen op vakantie en ook daar verblijf je in het prettige gezelschap van mensen uit de groep. Yoga vakanties zijn er vooral voor mensen die een bewuste, spirituele vakantie willen boeken. Je gaat dus op alleen op vakantie met gelijkgestemden. Veel deelnemers aan yoga reizen zijn alleenstaand. Dat maakt de contacten tijdens zo een mindfulness vakantie eenvoudiger.

Yoga vakantie, mogelijkheden voor als je niet alleen op vakantie wilt

Wellness weekend of vakantie boeken

Wellness vakanties zijn bij uitstek geschikt voor mensen die alleen op vakantie willen gaan. Of je nu een partner hebt en alleen een weekend weg wilt, single bent en van wellness wilt genieten of met een vriendinnen groep een wellness weekend of vakantie wilt boeken, als je je echt wilt ontspannen, is een verblijf in een wellness hotel of resort heerlijk. Veel mensen die een wellness reis boeken, gaan alleen op vakantie. Het is dan ook de ultieme relax vakantie voor alleenstaanden. 

Hier kan je een hotel met wellness boeken.

Gezond afvallen tijdens je alleenstaande vakantie

Zou je willen afvallen of afslanken en heb je er wel eens aan gedacht dit met een vakantie te combineren?  Afslank- of afval vakanties zijn zéér geschikt voor alleenstaanden. Je ontmoet er andere singles en werkt met een groep aan een betere gezondheid. Yoga, wellness, het kan onderdeel uitmaken van een afslankvakantie.
Gezond afvallen tijdens je vakantie is éénvoudiger dan je denkt.